Céges ügyek

A közjegyző segít kiigazodni a céges ügyek útvesztőiben is. Ha biztos szeretne lenni abban, hogy a megkötni kívánt szerződés megfelelő lesz, akkor érdemes közjegyzőhöz fordulni, aki fontos szerepet játszik a cégek között felmerülő viták peren kívüli rendezésében is. A közjegyző a pereskedés megelőzése, illetve az egyezségkötés elősegítése érdekében előzetes bizonyítást folytathat le vagy igazságügyi szakértőt rendelhet ki. A közjegyzői okirat alapján – ha valaki nem tartja be a szerződésben vagy nyilatkozatban foglaltakat, és az egyéb feltételek is teljesülnek – közvetlenül lehet bírósági végrehajtást kérni, amellyel elkerülhetjük a hosszas pereskedést. Elszámolási viták esetén pedig fizetési meghagyásos eljárással gyorsítja meg azt, hogy minél előbb a pénzköveteléséhez jusson.

Aláíráshitelesítés

Aláíráshitelesítés

Közbeszerzésekhez szükséges kizáró okokra vonatkozó nyilatkozatok, meghívólevelek vagy más nyilatkozatok esetén is aláíráshitelesítésre van szükség.

Tovább
Aláírási címpéldány

Aláírási címpéldány

Az aláírási címpéldány a cégeket képviselő tisztségviselők aláírásképének azonosítására szolgál.

Tovább
Előzetes bizonyítás

Előzetes bizonyítás

Magánszemélyek és cégek jogvitáik során többnyire azért fordulnak bírósághoz, hogy bebizonyítsák vélt vagy valós igazukat.

Tovább
Fizetési meghagyásos eljárás

Fizetési meghagyásos eljárás

Ha tartoznak Önnek,és pénzét szeretné gyorsan, pereskedés nélkül visszaszerezni, kezdeményezzen fizetési meghagyásos eljárást.

Tovább
Igazságügyi szakértő kirendelése

Igazságügyi szakértő kirendelése

Valamely jelentős tény megállapításához különleges szakértelemre van szükség, lehetőség van igazságügyi szakértő kirendelésére.

Tovább
Kölcsönszerződés

Kölcsönszerződés

A kölcsönadott pénz visszafizetésének legegyszerűbb biztosítéka, ha a kölcsönről közjegyzőnél szerződést kötünk.

Tovább
Tartozáselismerő nyilatkozat

Tartozáselismerő nyilatkozat

Az adós részéről tett egyoldalú kötelezettségvállaló nyilatkozat, amelyben az adós elismeri, hogy valakivel szemben tartozása áll fenn.

Tovább

Ajánló